Esquerra Republicana – Tortosa Sí ha qualificat de ‘caduc i esgotat’ el model de les Festes Majors de la Cinta. Tot i que admeten que molts actes van ser exemple de ‘cultura segura’, els republicans asseguren que no s’hi han contemplat activitats per als joves d’entre 16 i 25 anys, i que això ha derivat en la macorbotellada organitzada al Polígon Baix Ebre durant les nits que va durar la festivitat.

Resposta de Meritxell Roigé

La resposta per part de l’alcaldessa de Tortosa no ha tardat a arribar. Meritxell Roigé ha assegurat que les festes ‘han tingut molta participació’, i que els joves han pogut gaudir d’actes com ara el concert de Blaumut. Roigé ha volgut remarcar també que les botellades no són una casuística d’enguany, sinó que ja fa temps que se celebren.

D’altra banda, Xavier Faura, portaveu d’Esquerra Republicana – Tortosa Sí, ha comunicat que el seu grup municipal ja disposa de l’informe jurídic (sol·licitat al consistori mitjançant una instància) que recomanava al govern local no interposar un recurs d’apel·lació a la suspensió cautelar dels treballs de retirada del Monument de la Batalla de l’Ebre, malgrat que encara no han rebut resposta sobre els informes corresponents a l’execució de les obres de la catedral. Creuen que aquest ha arribat a les seves mans, no per voluntat del consistori, sinó gràcies als mitjans de comunicació locals.

El grup a l’oposició presentarà dues mocions al ple d’aquest dilluns dia 13 de setembre: la primera, un acord per instar a l’estat espanyol a complir amb l’obligació d’oferir asil al poble afganès, tal com reclama la Generalitat a través d’un contingent perquè des de Catalunya es pugui gestionar l’arribada de refugiats. La segona, que des de Madrid absorbeixin l’import resultant de les liquidacions negatives al model de finançament local dels anys 2020 i 2021.

Autor: