El diputat ebrenc Jordi Jordan ha defensat els drets i la lluita contra la discriminació i la violència que pateix este col·lectiu, al debat del Parlament sobre la proposta de resolució de declaració de Catalunya com a zona de llibertat per a les persones LGTBIQ.

Jordan ha volgut destacar que este problema no es pateix només a les grans ciutats sinó que a les Terres de l’Ebre també existeix una homofòbia latent que fa patir encara avui dia moltes persones i famílies, propiciant que moltes vegades els joves LGTBIQ marxen a les grans ciutats en cerca de l’anonimat i la llibertat.

El diputat de Movem Terres de l’Ebre ha fet referència a “la xacra i discriminació’ que encara suporta el col·lectiu LGTBIQ, tal com s’ha demostrat amb l’assassinat de Samuel o les agressions al col·lectiu que augmenten dia rere dia a causa dels discursos extremistes de la ultradreta que carreguen contra la ideologia de gènere i que han anat desacomplexant als intolerants i canalitzant un odi contra les persones LGTBIQ”.

També ha expressat al Parlament la necessitat de “construir una Catalunya on tothom puga viure lliurement la seua condició sexual, siga a Barcelona, però també a la resta de Catalunya, evitant el sexili que durant dècades s’ha produït i encara moltes vegades es produeix dins de la mateixa Catalunya”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.