Movem Bítem lamenta que hagi prevalgut la opció d’enderrocar el mur del Mas del Bisbe enlloc de rehabilitar-lo, opció que sempre ha defensat i prioritzat la formació progressista davant el patrimoni. A més a més, el regidor de la formació progressista a l’EMD de Bítem, Ramon Baiges, traslladarà el seu malestar davant la Junta de Portaveus, que ha estat informada de l’enderroc un cop les obres ja estaven iniciades.

En aquest sentit, Ramon Baiges exposa “l’excusa que ho fa la Diputació de Tarragona no és vàlida, ja que tots sabem que qualsevol acció que fa està pactada prèviament amb l’ajuntament i la EMD, per tant, des de Movem Bítem lamentem que s’hagi optat per enderrocar part del patrimoni del que representa el Mas del Bisbe i a més s’hagi fet a esquenes de la Junta veïnal i el poble”. A més cal recordar que la vicepresidenta de la Diputació és la Sra. Roigé, del mateix partit que l’alcaldessa de Bítem.

La formació progressista ha recordat que “ja fa uns anys es va intentar l’enderroc de part del mur i vam aconseguir paralitzar-ho. Ara però, s’ha optat per enderrocar i a posteriori fer un comunicat a xarxes socials i informar la junta de portaveus per evitar que es pogués fer res al respecte. Això només demostra que no tenen cap consciència pel patrimoni”. Movem Bítem sempre ha defensat la rehabilitació tant del Mas del Bisbe com de la Colònia Gasol, els dos edificis emblemàtics de la població. Tot i que tant el Mas del Bisbe com la Masada formen part del Catàleg d’Edificis de Caràcter Històric de Tortosa, només el Mas del Bisbe és de titularitat municipal.

En aquest sentit, cal recordar que ja han passat més de 2 anys de de l’anunci de la seua compra per part de l’ajuntament de Tortosa i encara no s’ha iniciat cap actuació per recuperar l’edifici, fet que per a la formació progressista significa que estan esperant a ferho a portes de les eleccions, sense tenir en compte la degradació que pateix amb el pas del temps.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.