L’actual directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, ha guanyat les primàries per a liderar Junts per Catalunya a Tortosa. La també exdelegada del Govern s’ha imposat per un sol vot de diferència respecte la seva rival, l’advocada Caritat Garcia Celma, que lidera una llista on també hi ha Ramon Cardús (històric dirigent de CiU a Tortosa).

Malgrat que totes dues han superat la barrera del 50% dels vots, la primera ha obtingut 16 vots i 15 la segona, sobre participació de 30 militants que han exercit el seu dret a vot. Aquest resultat tant ajustat ha obert les suspicàcies de la candidatura de Garcia Celma, que han anunciat que els recorreran al Defensor de l’Afiliat de Junts. Sospiten que, al tractar-se d’una procés de llistes obertes, algun militant podria haver donat el seu vot a les dues candidates a coordinadora i per això reclamen un pronunciament del partit.

A més a més, s’ha donat el cas que la candidata més votada a les primàries de Junts per Tortosa ha estat la jesusenca Anna Ribes, candidata a responsable de comunicació de l’equip que acompanya a Miralles.

La coordinació de Junts per Amposta queda deserta

Junts per Amposta haurà de repetir el procés de primàries després que el procés haja quedat desert. La seva única candidata a coordinadora, Eva Talarn, no va arribar al 50% dels vots. Així, la candidatura avalada per la coordinació territorial no ha rebut el suport majoritari de la militància que ha votat en les primàries. En canvi dos membres de la candidatura si han superat el 75% dels vots, són Samuel Argento i Joan Josep Martorell.

Segons fonts de la formació, la coordinació territorial està buscant un encaix amb aquells militants que han expressat el seu desacord amb la proposta oficialista per tal d’acollir pròximament un nou procés de primàries.

On no hi ha hagut discussió, sembla, és a Móra d’Ebre la candidata Lídia Pino ha aconseguit el 70% dels vots dels militants, així com els altres tres membres del seu equip.

Periodista.