La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha volgut separar de nou aquest dimarts la feina de l’executiu de l’estat d eles negociacions entre ERC i JxCat sobre el futur d ela Generalitat. Així, després de rebutjar posicionar-se sobre el trencament en les negociacions i la possibilitat d’un Govern monocolor d’Esquerra, Budó ha demanat “donar confiança als equips negociadors” dels partits independentistes. “Cal treballar amb discreció i fora de soroll mediàtic. Encara hi ha temps, el termini finalitza el 26 de maig, i correspon a partits explicar exactament la situació. Queden pocs dies però en queden. Encara hi ha recorregut per facilitar un acord de Govern“, s’ha limitat a dir en parlar de la investidura i el futur executiu.

Amb tot, ha volgut garantir que hi hagi el resultat que hi hagi a les negociacions, i surti l’acord que surti, el Govern en funcions segueix fent la seva feina al marge. “Intentem aïllar-nos de les negociacions en l’àmbit de les formacions polítiques. És bo fer-ho d’aquesta manera“, ha dit, tot negant que hi hagi hagut “cap debat” al sí del Consell Executiu d’aquest dimarts després del punt d’inflexió en les converses entre ERC i JxCat del passat cap de setmana.

En tot cas, ha remarcat que el Govern no s’hi veu afectat per la picabaralla política i que l’única cosa que afecta l’executiu “és la repressió“. “El Govern pateix, però pateix des que s’inhabilita el president de la Generalitat, el 28 de setembre de 2020, per defensar la llibertat d’expressió. La repressió la patim cada dia i actua contra el Govern. Aquest és l’únic patiment que té el Govern“, ha insistit.

Autor: