El diputat d’Esquerra Republicana, Joan Capdevila, ha interpel·lat sobre el Pla de protecció del Delta, al secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán; durant la sessió de control que s’ha celebrat a la Comissió de Transició Ecològica del Congrés.

Capdevila li ha recordat que l’Estrategia Delta del Ministeri “a més de no incorporar les propostes consensuades des del Delta de l’Ebre, li manca concreció, calendari i pressupost”.

El diputat republicà li ha reconegut amb ironia la virtut d’“haver aconseguit una cosa que semblava impossible,  posar d’acord a totes les administracions, regants, entitats i agents socials del Delta de l’Ebre en rebutjar de manera unànime el seu Pla de protecció del Delta”.

Per finalitzar la seva intervenció a preguntat a Móran “si pensa abandonar la imposició per incorporar les propostes de protecció presentades des del Delta de l’Ebre; si preveu destinar fons europeus a la protecció del Delta, igual que han anunciat que faran amb  la Manga del Mar Menor; permetrà la participació de la Generalitat en la gestió del Pla, tal cóm els hi han sol·licitat, i per últim, quan preveuen donar a conèixer el Pla de protecció definitiu concretant el calendari, les actuacions i el pressupost a destinar”.

Capdevila ha lamentat la superficialitat de les respostes del secretari d’Estat, que no han aportat cap novetat sobre la situació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.