Les experiències d’algunes administracions públiques serviran per a presentar actuacions concretes i criteris tècnics operatius que han seguit en la transició energètica d’edificis públics en el webinar ‘La transició energètica en edificis públics’, que tindrà lloc el proper 13 de maig. Es comptarà amb la participació de representants institucionals i tècnics de la Diputació de Tarragona; l’Institut Català d’Energia (ICAEN); Patrimoni de la Generalitat de Catalunya; els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Senan, Rocafort de Queralt i Reus, i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

La Diputació de Tarragona, organitzadora de l’acció formativa, orienta les seves actuacions a la sostenibilitat i la cerca del bé comú, com estableix el seu Pla de Mandat 2020 – 2023. Està duent a terme un programa d’inversions per a l’actualització i millora dels seus edificis amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica per tal de seguir el compromís de les administracions públiques europees de prioritzar l’eficiència energètica, impulsar les energies renovables i oferir un paper central als consumidors per un nou model energètic sostenible.

Per tal de seguir aquesta línia d’actuació la Diputació de Tarragona, amb el suport de l’ICAEN, organitza la jornada formativa online el proper 13 de maig, entre les 9 i les 14h, adreçada a gestors i tècnics d’organitzacions públiques i privades, responsables de la gestió energètica i del manteniment d’edificis no residencials. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el director de l’ICAEN, Manel Torrent, donaran la benvinguda i presentaran la jornada als assistents. Les inscripcions són obertes fins el dia 8 de maig, a través del següent formulari:

https://sdg.dipta.cat/quest/index.php/survey/index/sid/854255/newtest/Y/lang/ca

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.