Unió de Pagesos dona per iniciada la campanya de recollida de la cirera. Una campanya, però, que el sindicat alerta que arriba amb la perspectiva d’una pèrdua de producció, fins el moment, de les varietats més primerenques de l’entorn del 30% a les comarques de Lleida i del 20% a les Terres de l’Ebre fruit de les gelades del mes de març, per Sant Josep. En aquell moment, les temperatures van arribar a baixar durant diverses hores fins als 5 graus sota zero en determinades zones de Lleida, la nit del 19 al 20 de març. Ara bé, aquesta pèrdua de producció pot implicar una millora de la qualitat organolèptica de les fruites que han resistit al fred, sempre i quan la pluja prevista pels propers dies no ho esguerri.

Per altre banda, a la resta de zones productores de Catalunya com diversos municipis del Baix Llobregat i de l’Alt Empordà, Bràfim (Alt Camp) i Vandellòs (Baix Camp), si la pluviometria ho permet, s’espera una collita normal ja que la glaçada del març no hi va ser tan severa.

Ara bé, les principals zones productores de cirera primerenca a Catalunya com són el Baix Segre i les Terres de l’Ebre estan a l’espera de les pluges que es preveuen pels propers dies, ja que poden provocar danys en la fruita que es preveu collir les properes setmanes. El principal temor en aquests territoris és que un excés d’aigua en moments propers a la collita provoqui l’obertura del fruit i impossibiliti la seva comercialització pel consum en fresc.

Una collita de qualitat

Unió de Pagesos espera una bona collita d’elevada qualitat a Catalunya, en comparació amb la mala campanya del 2020, on les pluges de la primavera van causar greus danys en aquest conreu que van fer perdre, pràcticament, la totalitat de la cirera primerenca produïda a casa nostra, tal i com va anunciar el sindicat en el seu moment.

Finalment, el sindicat ha detectat un augment dels moviments dels compradors, per tal d’assegurar-se poder adquirir el producte. Unió de Pagesos espera que això eviti que, al llarg de la campanya de la cirera d’enguany, la distribució pressioni a la baixa els preus en origen i confia que la pagesia pugui pal·liar les pèrdues econòmiques de l’any passat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.