La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat que s’està fent “bona feina” en les negociacions per a la investidura i ha dit que hi ha contactes entre ERC i Junts “de manera contínua“. Després que la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, els posés pressió per tancar un acord el més aviat possible Artadi ha dit en roda de premsa que la seva formació no vol “especular” amb les dates per a un eventual pacte però ha garantit que no hi ha “obstacles insalvables“. La portaveu de Junts ha assegurat que es prenen les negociacions “amb tota responsabilitat i confiança” i ha dit que de moment no tenen indicis per pensar que ERC no ho faci, també. Artadi ha insistit que cal un acord de legislatura “concret” per evitar futurs “entrebancs“.

En roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit, Artadi no ha volgut donar detalls de com avancen les negociacions amb ERC però ha assegurat que segueixen treballant i intercanviant documents. “Ens prenem les negociacions amb tota seriositat i responsabilitat i treballem amb la màxima intensitat, dedicació i esforç possible“, ha dit la portaveu del partit.

Després que durant el cap de setmana i aquest mateix dilluns des d’ERC els hagin posat pressió per tancar un acord ràpid, Artadi ha insistit que cal que el pacte al que s’arribi sigui concret. “Una cosa és posar-se d’acord en principis, aproximacions i generalitzacions, i l’altra en concrecions“, ha argumentat, per afegir després que no hi ha “esculls insalvables” però que sí que cal veure “com s’aterren” les concrecions.

La portaveu ha rebutjat posar una data final per a les negociacions i ha insistit que la seva formació també volen tancar un acord “el més aviat possible“. De totes maneres, ha situat la responsabilitat en ERC i ha dit que és als republicans a qui els pertoca “liderar” les negociacions. En ser preguntada per si s’està mantenint reunions entre les dues formacions o s’ha aturat el contacte, Artadi no ha volgut detallar quantes trobades s’han fet però ha remarcat que hi ha contactes “de manera contínua“, ja sigui en reunions telemàtiques, a través de missatges o en trobades presencials.

Ajornat el Congrés Nacional extraordinari

En la reunió de l’executiva s’ha decidit ajornar el Congrés Nacional extraordinari del partit, que se celebrarà finalment el 7 i 8 de maig. Inicialment estava previst per al 24 d’abril. Segons ha explicat Artadi, calia més temps per elaborar i formular el reglament que l’ha de regir. Hi haurà unes 6.500 persones censades, que són els afiliats que consten al dia del pagament –uns 1.500 més que en el procés de primàries-. En aquesta reunió s’hi ha d’escollir el president del Consell Nacional de Junts i el Defensor de l’Afiliat.

Per presentar-se als dos càrrecs que s’elegiran al Congrés cal tenir una antiguitat com a afiliat de com a mínim sis mesos i disposar de 300 avals com a mínim de cinc vegueries diferents. El procés s’obrirà el 14 d’abril.

Autor: