Rasquera interposarà un contenciós administratiu contra la Ponència Ambiental perquè va descartar la instal·lació d’una planta fotovoltaica al seu terme. El consistori feia un any i mig que treballava perquè es pogués tramitar aquest parc solar, ja que el consideren vital per al desenvolupament del poble.

El Ple de l’Ajuntament de Rasquera ha aprovat aquest dijous interposar un recurs contenciós administratiu contra la Ponència d’Energies Renovables del Departament de Territori i Sostenibilitat. El mes passat, la Ponència va desestimar la instal·lació d’una planta fotovoltaica al terme de Rasquera per afectacions a espècies de fauna amenaçada. El govern local considera que lo parc solar és vital per al desenvolupament del poble. Escoltem l’alcalde de Rasquera, Josep Manuel Ramos.

Ramos ha volgut destacar que aquesta instal·lació aportaria llocs de treball al poble. També ha denunciat que la Ponència ha donat llum verda a projectes del mateix tipus que se situarien a altres termes municipals, però a pocs metres d’on hauria d’anar la planta fotovoltaica.

El recurs contenciós administratiu ha estat aprovat amb los vots dels grups que formen govern, Esquerra i Junts. Però los dos regidors de l’oposició del grup Entesa per Rasquera hi han votat en contra. Escoltem primer al portaveu d’aquesta formació política, Josep González; i tot seguit al també regidor d’Entesa per Rasquera, Joan Pellisa.

El parc solar AMEPERSOL2 ocuparia més de 78 hectàrees a la Plana del Burgar i constaria de 100.000 mòduls fotovoltaics.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.