El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat aquest dijous a les Terres de l’Ebre 141 nous positius de covid-19, confirmats per proves PCR o test antigènic ràpid. Des que va començar l’any, el nombre de diagnosticats amb covid-19 a la regió sanitària és de 2.070, xifra que significa que un de cada quatre contagiats amb coronavirus ho ha estat durant aquests 21 dies de gener. Una dada que constata la greu incidència que té la tercera onada de la pandèmia a les Terres de l’Ebre.

No obstant això, per tercer dia consecutiu el risc de rebrot ha baixat. Aquest dijous és de 1.010 (43 punts menys que dimecres) i la velocitat de propagació ha caigut en 8 centèsimes i se situa en 1,17. No s’ha notificat cap nova defunció i el nombre total de morts provocats per la pandèmia és manté en 138.

Els casos diagnosticats acumulats s’eleven a 8.222, dels quals 7.954 ho han estat a través de proves PCR o test antigènic ràpid.

A les Terres de l’Ebre hi ha aquest dijous 63 persones hospitalitzades per contagis (4 més que ahir) i 621 a l’UCI de tots els hospitals catalans (9 més que ahir).

Pel que fa a les vacunacions, a la Regió Sanitària de l’Ebre ja han rebut la primera dosi del vaccí 4.390 persones, 63 de les quals durant les últimes 24 hores. A més, un total de 136 persones han rebut ja la segona dosi, 54 més que en el balanç comunicat dimecres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.