L’Associació Catalana de Municipis ha aprovat sol·licitar a la Generalitat la inclusió del municipalisme català en els òrgans de govern del pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, i en especial en el Comitè Tècnic i el Consell Assessor.

Concretament, la Comissió de Presidència de l’entitat municipalista ha aprovat, textualment, “sol·licitar formalment a la consellera de Salut i al conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, com a integrants del Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, així com a la consellera de la Presidència, com a interlocutora del món local, la inclusió de representants de les entitats municipalistes més representatives, ACM i FMC, en els òrgans de govern del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, i en especial en el Comitè Tècnic i el Consell Assessor”.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat la importància que el municipalisme català hi sigui present. “Els pobles i ciutats estem a la primera línia de la lluita contra la pandèmia i d’atenció a les persones, famílies i empreses. Per això només garantirem una sortida justa i equilibrada de la crisi si avancem cap a un model de co-governança i co-decisió amb els pobles i ciutats, especialment en l’àmbit de les mesures i restriccions per lluitar contra la covid-19”.

Els diferents òrgans del PROCICAT ocupen un paper central en la definició de les mesures per a la contenció de la pandèmia, amb un impacte molt rellevant sobre la mobilitat, el treball, l’oci i les relacions socials i familiars de la ciutadania, així com afectacions directes i indirectes sobre les activitats que porten a terme tota mena d’entitats, empreses i organitzacions.

És per això, segons l’ACM, que els municipis, com a administració més propera als ciutadans, són el millor coneixedor de la diversitat territorial del país i poden preveure les possibles conseqüències de les mesures proposades, prèviament a la seva aplicació, i avaluar-ne els efectes una vegada ja implementades.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.