El govern municipal ha presentat els diferents punts que es duran a aprovació de la sessió plenària del mes de gener que es celebrarà aquest dimecres telemàticament. Com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en aquest plenari “es seguirà donant compliment a les diferents actuacions del Pla de Reactivació Socioeconòmica que estem implementant des de l’Ajuntament de Deltebre durant aquests darrers mesos”.

Entre els punts destacats cal posar en relleu la proposta de reglament del Consell Municipal de la Salut, un òrgan sectorial de participació per a l’assessorament i la consulta en l’àmbit de la salut entre les entitats, les associacions, la ciutadania i l’Ajuntament de Deltebre. Soler ha explicat que “aquest consell ens ha de permetre vehicular les inquietuds ciutadanes i crear espais que ens facilitin la promoció de la formació, la prevenció i la millora de la salut”.

Entre d’altres, del Consell Municipal de la Salut en formaran part els representants de les entitats, associacions i col·lectius amb seu i/o àmbit d’actuació a Deltebre i que tinguin per objecte la promoció de la salut, representants del CAP de Deltebre i també fins a sis professionals de la Salut amb acreditada experiència i valor en el sector.

El plenari del mes de gener també servirà per posar en funcionament dos nous reglaments. Per una banda, el reglament de creació d’un banc d’equipament informàtic reutilitzable destinat a reduir l’escletxa digital. La regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, ha subratllat que “fem un pas endavant per lluitar contra les desigualtats i facilitar que les persones i col·lectius vulnerables tinguin l’oportunitat de disposar d’un equip informàtic i de connexió a la xarxa”. Cal recordar que l’Ajuntament de Deltebre, a més, també disposa de línies d’ajuts per a la connectivitat a internet en el marc dels ajuts socials.

En tot cas, mitjançant aquest banc informàtic, la ciutadania i empreses podran cedir ordinadors en bon estat per tal de donar una segona vida als aparells i així facilitar que les famílies amb menys recursos puguin accedir a un ordenador. Una vegada es rebin els ordenadors, des de l’Ajuntament de Deltebre es revisaran i s’adequaran els aparells i cediran als sol·licitants tot seguint criteris socials.

Finalment, l’Ajuntament de Deltebre també durà a aprovació el cens de locals buits que s’ha creat, tal com ha detallar la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, per “facilitar que els emprenedors i emprenedores pugui trobar el local que més s’adapti a les seves necessitats per engegar el seu propi negoci”. D’aquesta manera, amb el cens de locals, un total de 129, es crearà una plana web on la ciutadania podrà veure la ubicació i les característiques dels diferents espais disponibles per a lloguer, com també el contacte amb el propietari o la immobiliària corresponent.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.