Els candidats del PDeCAT a les eleccions al Parlament, Marc Arza i Carles Luz, han posat aquest dimarts sobre la taula la necessitat de coordinar millor l’acció del govern en relació al món rural i per això proposen la creació d’una secretaria general del món rural, que depengui de la conselleria de Presidència i per tant sigui més transversal i compti amb més capacitat d’acció i pressupost.

Marc Arza ha defensat que “volem la secretaria general del món rural per posar el desenvolupament dels petits pobles i ciutats de Catalunya al centre de l’estratègia del govern”. “2 milions de persones viuen en municipis de menys de 20.000 habitants”, ha dit el candidat, que ha afegit que “la fibra i bones connexions són essencials, d’aquesta manera hi poden viuen persones que tot i treballar fora fan vida al municipi i acaben transformant-lo”.

En aquesta línia, Carles Luz, alcalde de Gandesa i qui va ser president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, ha manifestat que “necessitem un govern que defensi el món rural, cal protegir i dinamitzar tot allò que aquests anys ha estat oblidat”. El candidat ha apostat per “dinamitzar el món rural i fer front a les adversitats, com el despoblament i la desprotecció”. “Necessitem un govern amb la determinació i el pes per donar força i protegir el món rural, i ningú ho farà millor que el PDeCAT”, ha conclòs Carles Luz.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.