El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, juntament amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el delegat del Govern, Xavier Pallarès, i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny, han presidit aquest dijous, 17 de desembre, l’acte de lliurament dels Premis Esportius Terres de l’Ebre 2020 al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. 

Aquests guardons han premiat la trajectòria de forjadors, aquelles persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les comarques ebrenques. Premis que han recaigut en Anna Maria Bel (Tortosa) pel foment de la dansa durant la seva trajectòria vital i que la portà a fundar l’any 1957 l’Escola Ballet Estudi Anna Ma. Bel a Tortosa; Antoni Garcia (Flix), pel foment dels jocs populars al jovent ebrenc, mitjançant el seu càrrec com a secretari tècnic del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre va fomentar els jocs populars i desenvolupar els programes de Jocs Esportius Escolars de Catalunya i el Pla Català de l’Esport a l’Escola. I també Joaquín Roda pel foment i la vinculació vital al futbol; de fet, n’és actualment president de la Unió Esportiva Remolins-Bítem i fou l’impulsor del tornegi de futbol Mariano Toha, que ja ha arribat a la seva 47a. Edició.

Al mateix temps, s’ha fet un reconeixement als dos clubs que l’any passat celebraren el centenari: el Club Deportiu Alcanar i el Club Futbol Santa Bàrbara; també es reconeixien els 50 anys de la Societat de Caçadors Port del Fangar de Deltebre i els 8 clubs que commemoraven 25 anys de la seva creació: Atila Gym Club Esportiu de Roquetes, el Centre Excursionista de Flix, el Club Ciclista d’Ascó, el Club Penya Ciclista Pinyo Fixo de La Fatarella; el Club Twirling Els Alfacs de la Ràpita; el Club Hípica Amics del Cavall d’Amposta, el Joventut Esportiva de Móra la Nova i la Societat de caçadors El Molí de aa Sénia.

Alhora es retia homenatge a Josep Lluís Horta Vidal per la seva passió pel trail, l’excursionisme, la muntanya i el territori, traspassat recentment. També fou porter de futbol, soci fundador del Centre Excursionista Xerta, soci de la UEC Tortosa, i vinculat directament amb el Centre excursionista Refalgarí de la Sénia, Trail Roquetes, BTT la Moleta de Xerta, el BTT Terres de l’Ebre i “alma mater” del Triatló de Xerta.

Finalment, el reconeixement també als esportistes ebrencs majors d’edat que van assolir el primer lloc en Campionats de Catalunya o bé van fer podi en Campionats d’Espanya i/o nivells superiors, juntament amb campions absoluts, en les diverses especialitats durant l’any 2019.

A més a més, han assistit a l’acte el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, els presidents dels Consells Esportius del territori i representants dels ens locals i comarcals de les Terres de l’Ebre.

La gala de l’esport de les Terres de l’Ebre cloïa amb l’actuació musical del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.