La consellera de Salut, Alba Vergés, defensa el projecte d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa davant de les veus que reclamen la construcció d’un nou equipament. Vergés considera que la inversió de 46 milions d’euros que ha anunciat el seu departament resol les “necessitats dels usuaris i dels professionals” i que plantejar un nou hospital suposa “tirar la pilota endavant molt temps”.

El departament de Salut va signar el passat divendres el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa per tirar endavant l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta. L’obra estarà enllestida en cinc anys i suposarà la construcció d’un nou edifici de 15.000 metres quadrats annex a l’actual.

En una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, la consellera ha assegurat la possibilitat de construir un nou hospital de referència al territori (com el que es va plantejar la consellera Geli durant el tripartit) ha estat sempre “una possibilitat. Però això voldria dir tirar la pilota endavant molt temps i no respondriem a les necessitats que tenim ara”. Vergés ha definit el projecte com “una solució a curt termini” que un cop acabat farà la “sensació que tenim un nou hospital”.

La consellera de Salut també ha defensat l’actuació del seu departament durant el brot de coronavirus de Padesa a Roquetes i Amposta. Assegura que la vigilància epidemiològica per part de Salut va “ser-hi” en tot moment i envia un missatge clar als responsables de l’empresa: “Les empreses s’han d’implicar. Han de tenir un control sobre els seus treballadors. Està obligada aquesta empresa i totes. Si tots tenim una vigilància activa, no tensem el sistema de salut”.

Pel que fa a la campanya de vacunació de la Covid-19, Vergés ha dit que “entenc molt a la gent que d’inici és reticent a una vacuna d’una malaltia nova”. Però per això, ha seguit la consellera, “ha d’entrar en joc la informació i donar a conéixer perquè hem tingut aquesta vacuna més de pressa”. “No s’autoritzarà res que no siga segur”, ha subratllat Vergés, tot afegint que les vacunes “han salvat moltíssimes vides”.

La campanya de vacunació a Catalunya començarà al gener. Durant el primer trimestre es vacunarà primer a les persones que viuen a les residències de gent gran i als seus treballadors, així com al personal sanitari. S’ha previst que es puguen vacunar unes 450.000 persones durant els primers mesos. Amb tot, Vergés diu que suposarà “una llum al final del túnel”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.