La comarca de la Terra Alta ha estat distingida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) pels resultats obtinguts al llarg del 2019 pel que fa a prevenció i recollida de residus. L’ARC ha reconegut la Terra Alta amb els millors resultats en les categories Recollida selectiva de la fracció orgànica, amb un 27,63%; Recollida selectiva de vidre, amb un 10,54%; i en la de Menys generació de residus municipals, amb 370,39 kg/habitant/any.

El reconeixement s’ha fet públic aquest dijous al migdia a través d’una cerimònia virtual presidida per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i per Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

“A la Terra Alta sempre s’ha fet la recollida de la brossa amb el format porta a porta, possiblement això ha facilitat l’evolució cap a una recollida selectiva molt més eficient. Tot i això, els bons resultats que ens porten a recollir aquest premi són conseqüència d’una molt bona predisposició dels veïns i veïnes de la nostra comarca per fer una correcta gestió dels residus que generem”, ha manifestat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, en el seu discurs d’acceptació del reconeixement.

Sanromà ha subratllat que ara el repte passa per continuar millorant els resultats de reciclatge selectiu. “A la vegada, crec que també és important prendre consciència de canviar hàbits de consum, d’apostar pel producte local i per aquells productes que integren un clar respecte pel medi ambient, aconseguint d’aquesta manera reduir la quantitat de residus que generem”, ha afirmat Sanromà.

Els reconeixements que s’atorguen corresponen a sis categories: Recollida selectiva bruta (percentatge), Recollida selectiva de la fracció orgànica (percentatge), Recollida selectiva de paper i cartró (percentatge), Recollida selectiva de vidre (percentatge), Recollida selectiva d’envasos lleugers (percentatge) i Menys generació de residus municipals (Kg/hab/any). Per cada categoria, hi ha un reconeixement per a comarca, municipis de menys de 1.000 habitants, municipis entre 1.001 i 5.000 habitants, municipis entre 5.001 i 15.000 habitants, municipis entre 15.001 i 60.000 habitants i municipis de més de 60.000 habitants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.