Canal Terres de l’Ebre emet en directe aquest dijous, a partir de les 10.30 hores, el Fòrum de debat sobre el canvi climàtic i el futur al delta de l’Ebre, que organitza l’Institut de Recerca de Tecnologies Agroalimentàries (IRTA). En aquest debat es vol abordar una primera aproximació dels efectes de la nova realitat climàtica en la producció d’aliments en un lloc tant singular com el Delta.
L’IRTA, juntament amb la Diputació de Tarragona, pretén establir al delta de l’Ebre una plataforma multidisciplinària per abordar les amenaces, els reptes i les oportunitats en aquest territori. L’objectiu és conèixer millor l’estat del delta i la seva evolució per tal de millorar la seva gestió, proveir-lo dels plans d’actuació adients a la seva sostenibilitat i resiliència, respondre a l’emergència climàtica global i posar en valor el territori i els productes que se’n deriven.
L’obertura de l’acte serà a càrrec del director general de l’IRTA, Josep Usall, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el delegat de l’IRTA a les Terres de l’Ebre, José Miguel Campos. Les ponències seran moderades pel Dr. Robert Savé, coordinador de vitivinicultura de l’IRTA.
Els ponents que hi participaran són: Javier Martin Vide, coordinador del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC); Marc Prohom, cap de l’Àrea de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya; Toni Barreda, tècnic de Canvi Climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya; Gabriel Borràs, Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic; Javier Sigró, Evolució de variables relacionades amb la insolació i el forçament radioactiu, URV; Maite Martínez Eixarch, investigadora d’Aigües marines i Continentals de l’IRTA; Jorge Diogene, cap del Programa Aigües Marines i Continentals de l’IRTA; Joan Girona, expert en Ús eficient de l’aigua de l’IRTA; Nati Franch, Àrea de Protecció i Recerca del Parc Natural del Delta de l’Ebre; Mar Català, Conreu sostenible de l’arròs, programa de Cultius Extensius de l’IRTA; i Sofia Rivaes, SEO/BirdLife.