El Partit Demòcrata avalarà els Pressupostos Generals de l’Estat i ho farà després que el diputat al Congrés Ferran Bel hagi arribat a un acord amb el govern espanyol “que beneficia Catalunya i les Terres de l’Ebre”. Bel ha destacat que “els pressupostos inclouran per primera vegada la redacció de l’estudi informatiu per construir una sortida de l’autopista AP-7 al Montsià”.

El diputat demòcrata també ha arribat a un acord per ampliar la partida de la variant de Gandesa i ha arrancat el compromís que aquest projecte sigui una realitat durant els propers anys. Altres inversions que ha aconseguit Bel per al territori són 250.000€ per un projecte de l’ajuntament de Deltebre, així com també 150.000€ per resoldre els problemes que hi ha a la N-340 al municipi de l’Aldea i que provoca inundacions. A la vegada també hi ha millores en l’àmbit de la recerca, amb una aportació de 50.000€ per la Fundació doctor Ferran i en l’àmbit del turisme i la cultura, amb una aportació de 30.000€ per al Terres Travel Festival – Films & Creativity.

Ferran Bel, ha definit l’acord com a “necessari i profitós i que millora la repercussió del pressupost a les Terres de l’Ebre”.  El diputat ha reivindicat la voluntat del Partit Demòcrata per tal d’arribar a acords en benefici del territori. “Malgrat que estos no són els pressupostos que ens agradarien, és evident que aconseguir una sortida de l’AP-7 a la comarca del Montsià o impulsar la variant de Gandesa, entre altres, són millores per al territori”, ha dit. “Ens hem de preguntar: què és millor, tenir aquestes millores o no tenir-les?”, ha afegit Bel, tot reivindicant que “el Partit Demòcrata no serem el partit del ‘No a tot’, sinó els de treballar per tal d’aconseguir acords en benefici de Catalunya i de les Terres de l’Ebre”.

“Qui pensa que per pactar els pressupostos renunciem a la independència s’equivoca, però el Partit Demòcrata tenim clar que per aconseguir un país independent, s’ha de construir el país i això passa perquè mentre paguem els impostos a Madrid, aquests recursos també repercuteixin al nostre territori”, ha afegit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.