Loteries de Catalunya ha donat el tret de sortida a la campanya de la Grossa de Cap d’Any. Els beneficis del sorteig es liquiden anualment i, per tant, aquesta vegada s’ha decidit que els que es van aconseguir en l’última edició es destinin a persones afectades per la covid-19. Des d’aquest dilluns els anuncis del sorteig es difondran a televisió, ràdio, internet i mitjans gràfics. Compten amb la veu de l’actor Àlex Brendemühl i pretenen “aportar alegria” en un any marcat per la pandèmia. A televisió s’emetran dues versions diferents de 15 i 30 segons. A la ràdio hi ha una sola falca de 30 segons. Les diferents versions mostren persones anònimes en el moment d’assabentar-se que els ha tocat la rifa.

Aquest any s’han posat a la venda 100.000 números amb un total de 50 sèries, cinc de les quals en format electrònic. El preu per bitllet és de 10 euros. Hi haurà vuit grans premis, un primer de 200.000 euros per bitllet, un segon de 65.000 euros per bitllet, un tercer de 30.000, dos quarts de 10.000 i tres cinquens de 5.000.

A més, es mantenen els premis a les terminacions dels vuit números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. Així, més de 850.000 bitllets poden tenir algun tipus de premi.

Els bitllets es poden comprar als punts de venda de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya, i també es pot demanar el número que es desitgi a qualsevol establiment amb terminal, on es podrà imprimir el bitllet amb el número escollit en funció de la disponibilitat. A més dels punts de venda habituals, es podrà comprar bitllets de La Grossa a supermercats o a través d’internet.

Beneficis

Loteries de Catalunya destina els beneficis de tots els seus sortejos de manera íntegra al suport de projectes socials que es canalitzen a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’entitat remarca que al llarg de la seva història s’han destinat més de 270 milions d’euros a programes com plans de protecció a la infància, a la tercera edat i a persones amb discapacitat. Els beneficis es liquiden d’un any per l’altre i aquesta vegada els de la Grossa de Cap d’Any de l’última edició seran per a persones afectades per la covid-19.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.