El Consell Comarcal del Montsià ha edita una guia d’estil de llenguatge inclusiu i no sexista amb l’objectiu d’esdevenir un instrument que contribueixi a l’ús de termes i expressions lliures de sexisme.

Amb l’edició d’aquesta guia es dota tant el personal de les administracions públiques com la ciutadania en general, de recursos i eines perquè l’ús del llenguatge no suposi discriminacions per raó de gènere. La guia aborda totes les formes de comunicació, és per això que trobem indicacions referents a l’expressió escrita, oral, visual i, fins i tot, en l’àmbit de la comunicació digital. El document s’acompanya d’exemples visuals que en faciliten la comprensió. Així mateix, s’hi troben exemples de documentació administrativa adaptada a la realitat, lliure d’estereotips.

Aquesta eina, que compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, està a disposició de totes les persones interessades, tant en format digital com a les dependències dels ajuntaments de la comarca del Montsià.

La consellera de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i LGBTI, Sònia Tomàs, ha reconegut que “amb la publicació d’aquest document, el Consell Comarcal del Montsià fa un pas més per a la consecució de la igualtat real entre homes i dones, i per acabar amb la xacra que suposa el masclisme”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.