El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tortosa , Miquel Albacar, ha presentat una moció que demana “a tots els grups polítics unitat per exigir a la Generalitat la construcció del nou hospital de Tortosa”. En aquest sentit, Albacar ha reclamat a les diferents formacions polítiques “valentia per defensar els interessos de les Terres de l’Ebre” i “aparcar interessos partidistes”. En concret, la moció, que es debatrà al proper plenari, demana “instar el govern català a aprovar la construcció a Tortosa d’un nou hospital de referència i reprendre els tràmits de reserva de sòl i redacció del projecte al més aviat possible”.

El portaveu municipal de Cs ha destacat que “les comarques ebrenques han de gaudir del mateix nivell de serveis que la resta de Catalunya” i “el nou hospital és imprescindible, ja que l’ampliació de l’actual Verge de la Cinta no solucionarà els problemes actuals”. Ha recordat que “al 2008 ja es va aprovar la construcció d’un nou centre sanitari a la C-12 perquè ja es va veure que era necessari, però finalment no es va executar”. Davant d’aquesta situació, ha demanat a la Generalitat que “finalment destini els recursos per construir el nou hospital i no continuï oblidant les Terres de l’Ebre”. A més, Albacar ha recordat que “tot i les dificultats pressupostàries al·legades, el govern català sí que té previst la construcció de centres hospitalaris en altres ciutats com Girona”.

Finalment Albacar ha explicat que “el nou hospital ha de ser una infraestructura del segle XXI, sense problemes d’accessibilitat ni d’espai”. En canvi, “l’ampliació de l’actual Verge de la Cinta topa amb limitacions importants: el conjunt de muralles dificulta possibles ampliacions futures, és un lloc de difícil accés, implica traslladar un dipòsit d’aigua que abasteix la ciutat, tindrà grans sobrecostos a causa d’aquests factors i col·lapsarà encara més l’eixample tortosí”, ha finalitzat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.