Movem Tortosa troba innecessàries les obres de remodelació de la plaça de l’Ajuntament i els carrers adjacents. Diuen que aquests recursos es podrien destinar a ajudes per a les persones i els negocis afectats per la pandèmia. Unes afirmacions que Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, ha desmentit.

Movem Tortosa lamenta que el govern municipal destini part del pressupost a reformar la plaça d’Espanya i cinc carrers del voltant. Una obra adjudicada a l’empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU i que té un cost d’1,3 milions d’euros. Afirmen que el projecte no es finançarà íntegrament amb ajuts de la Diputació de Tarragona, tal com va prometre Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, sinó que el consistori haurà de pagar fins a 750.000 euros per l’obra.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que la legalitat vigent impedeix que els diners del pressupost municipal que formen part del capítol d’inversions es puguen destinar a cap finalitat diferent, ni subvencions ni cap altra. Una situació que Roigé assenyala que el portaveu de Movem hauria de conèixer després de tants anys a l’administració local, per la qual cosa l’acusa de mentir quan vincula els diners previstos per a l’obra de l’entorn de l’ajuntament amb les subvencions als comerços afectats per la pandèmia.

D’altra banda, l’alcaldessa emfatitza que l’obra compta amb una important subvenció de la Diputació de Tarragona, de 571.000 euros, que l’Ajuntament ha aconseguit per dur a terme aquesta obra. En cas que no es fes, aquests fons es perdrien ja que no es poden destinar a cap altre concepte.

Vídeo emès a Canal Terres de l’Ebre.

Autor: