El Govern destinarà 120 milions d’euros extraordinaris al fons de cooperació local covid-19 perquè els municipis afrontin la crisi derivada del coronavirus. Així ho ha anunciat la consellera Meritxell Budó, en una roda de premsa telemàtica aquest divendres a Palau, posterior a la reunió amb el vicepresident, Pere Aragonès; la vicepresidenta de la FMC, Alba Pijuan; i el president de l’ACM, Lluís Soler.

Les entitats municipalistes reclamaven 300 milions d’euros, però han agraït la partida, de fons propis de la Generalitat. L’ACM i la FMC també han demanat que el Govern en funcions ingressi als ajuntaments el 85% dels ingressos recaptats en multes durant el primer estat d’alarma. Budó ha garantir el compromís per trobar el mecanisme per fer-ho possible.

Pijuan i Soler han explicat que el món local reclamava al Govern un fons de 300 milions per gestionar la pandèmia, però que l’executiu en funcions ha vist “inviable” l’import. Finalment, la Generalitat ha ofert una quantitat de 120 milions, i les entitats han reclamat que sigui una xifra revisable de cara a l’any que ve.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.