El Subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha assegurat que l’Estat col·laborarà amb la Generalitat per retirar el monument franquista de Tortosa. Sabaté, que va ser alcalde quan el monument es va catalogar dins el POUM de la ciutat, ha deixat clar que aquell tràmit no va comptar amb l’oposició de cap grup de l’oposició i que es va tractar d’una simple relació a la que ningú en va fer esment.

“A les proves em remeto: cap grup municipal va dir res. Ara es pot dir que jo vaig fer una creuada per intentar salvar el monument. En absolut. Ningú no va dir absolutament res. Perquè no era una catalogació, un Bé d’Interès Local, era una relació”, ha dit Sabaté.

En l’entrevista de l’Ebre al Dia, Sabaté ha avançat algunes de les actuacions que es contemplen en el pla de protecció del litoral del delta de l’Ebre que està enllestint el Ministeri per la Transició Ecològica. El pla combina diverses actuacions per tal de garantir una franja de 500 metres al litoral que permetin minimitzar els impactes dels temporals.

Segons ha explicat el Subdelegat del Govern, aquesta franja s’aconseguiria amb aportacions de sorra en els punts que sigui necessari, però també amb l’expropiació d’alguns arrossars. Els propietaris, en aquest cas podrien acollir-se a la compra del seu terreny o bé, si ho prefereixen permutant-lo per una altre espai, com per exemple a la finca de Bombita.

Respecte als ajuts pels aiguats de 2018 Sabaté no ha volgut entrar en polèmiques amb els criteris emprats pel Govern de la Generalitat. Tot i que ha matitzat les xifres, ha insistit que el Govern d’Espanya ha fet “el que havia de fer”.

 

Periodista.