Els quatre grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Tortosa han fet públic un nou comunicat en resposta al de l’alcaldessa Meritxell Roigé. Movem, ERC, Cs i la CUP es mostren oberts al diàleg i a negociar els ajuts a les empreses locals que s’han vist obligades a tancar temporalment arran de les mesures adoptades per la Generalitat per fer front a la pandèmia del coronavirus i demanen una rectificació a Roigé. Reproduim a continuació íntegrament el comunicat fet públic.

COMUNICAT

Davant la resposta donada per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, a les propostes fetes pels grups de l’oposició per tal de donar resposta a les necessitats generades arran del nou tancament del sector de l’hostaleria, la restauració i l’estètica, els grups municipals de Movem Tortosa, ERC-Tortosa Sí, Ciutadans i la CUP volem manifestar:

  1. Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa estem oberts a dialogar i negociar amb el govern municipal de Junts i el PSC sobre qualsevol qüestió d’interès per a la ciutadania de la nostra ciutat, sobretot en una situació d’enorme complexitat com la que ha generat la pandèmia del coronavirus. És per això que animem l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, a rectificar la seua actitud i desistir de voler tirar endavant amb decrets i imposicions mesures de calatge, sobretot quan es governa en minoria.
  2. Compartim també la percepció que els governs de Catalunya i de l’Estat espanyol han de posar també mesures per compensar els sectors afectats pel nou tancament i així ho hem manifestat en el primer comunicat que s’ha fet arribar a l’opinió pública. Ara bé, davant la gravetat de la situació, creiem que l’Ajuntament de Tortosa no es pot quedar al marge dels esforços que s’han de fer per intentar apaivagar els efectes negatius que tindran les mesures de lluita contra la Covid-19 en l’economia local.
  3. No entenem tampoc les presses i la manca de diàleg amb les quals l’alcaldessa vol aprovar la nova convocatòria d’ajuts quan encara ni s’han fet efectius els ajuts concedits en la primera convocatòria als comerços i negocis locals afectats pel confinament de la passada primavera. Per això tornem a emplaçar el govern local a fer tot allò que sigui possible per tal de resoldre de forma immediata aquelles primeres ajudes i a dialogar amb l’oposició per fer entre tots i totes que la nova convocatòria sigui ajustada a les necessitats dels sectors afectats.
  4. Volem puntualitzar també que entenem que el diàleg entre el govern municipal i l’oposició s’ha de produir a través dels canals de participació reglats i amb l’assistència de tots i totes, tal i com s’ha demanat en mocions aprovades al ple i a les quals no s’ha donat compliment. De cap de les maneres es pot considerar que unes trucades telefòniques individuals de pocs minuts a cadascun dels portaveus i on l’alcaldessa es limita a informar unilateralment de decisions ja preses i que s’anunciaran en pocs minuts o hores a l’opinió pública poden ser un substitut a les taules de negociació i diàleg. Unes taules de diàleg que tot govern municipal hauria de tenir, sobretot quan, com en el cas de Tortosa, l’equip de govern es troba en minoria i, per tant, no representa la majoria dels tortosins i tortosines.
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.