L’Ajuntament d’Amposta porta a votació aquest dilluns una reestructuració de les ordenances fiscals del 2021. Es preveu un increment de l’IBI de 0,05 punts del tipus impositiu, la regularització de la taxa d’escombraries i la creació de la taxa de manteniment del cementeri o l’increment de la taxa de concessió dels nínxols. L’alcalde Adam Tomàs ha apuntat que la rebaixa dels impostos els últims 5 anys ha suposat una reducció dels ingressos de 4,3 milions d’euros i ha defensat que “cal una reestructuració fiscal i solucionar mancances detectades en els anàlisis de les ordenances”. Tomàs ha assegurat que “és una fal·làcia” que l’impost del cementiri i el clavegueram s’incloguessin a l’IBI en la dècada dels 80.

Algunes de les modificacions que es proposa han de corregir que algunes empreses del Mercat Municipal i el mercat ambulant pagaven les escombraries i altres no i algunes ho feien molt per sota del cost de gestió de residus que li suposa al consistori. A la ciutat tampoc es paga taxa de manteniment de nínxols, “una anomalia” que es vol corregir amb el nou impost i que es destinarà en “inversions a la rehabilitació i ampliació del cementeri”. El projecte de rehabilitació del cementiri està valorat en 1,1 milions d’euros aproximadament.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.