El diputat de Ciutadans (Cs) Francisco Domínguez ha alertat que “la mala gestió del govern de la Generalitat pot fer que les Terres de l’Ebre perdin gairebé 10 milions d’euros d’inversions”. Davant d’aquesta situació, el diputat de Cs ha demanat a la Generalitat que “no deixi perdre més oportunitats” i “hi destini les inversions necessàries per protegir el Delta”. Són dues de les peticions que traslladarà durant el ple del Parlament d’aquest dijous. “Donem suport a les directrius que es marquen des de la Taula de Consens del Delta i apostem per actuar-hi de forma immediata i fixant-nos, com a objectiu, el manteniment de l’estat morfològic actual del Delta per garantir la sostenibilitat ambiental, social, agrària i econòmica del sistema deltaic”, ha explicat. Per això, ha reclamat que el Departament d’Agricultura, juntament amb els agents implicats, lideri “un pla de gestió dels recursos hídrics disponibles al Delta per satisfer les seves necessitats”.

Domínguez ha lamentat que, d’una banda, “el govern de Junts i ERC ha deixat perdre 4,6 milions dels 7 que va atorgar el govern espanyol perquè els municipis afectats pels aiguats del 2018 poguessin reparar els desperfectes causats”. “La manca d’agilitat de la Generalitat ha fet que els ajuntaments no s’hagin pogut acollir a les ajudes i ara veuen com no rebran aquests diners tan necessaris per reparar, per exemple, camins malmesos”. A això cal sumar, segons el diputat de Cs, el fet que “hi ha 6 milions d’euros del pressupost de la Generalitat que haurien d’anar a la protecció del Delta i a hores d’ara encara es desconeix a quines actuacions es destinaran”.

Per últim, Domínguez ha destacat que “aquesta possible pèrdua d’inversions previstes s’afegeix a una situació d’infrafinançament de les Terres de l’Ebre, amb unes inversions per part de la Generalitat molt inferiors a la seva aportació al PIB de Catalunya i que a més, com estem veient, no s’acaben executant”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.