Aquest dijous s’inicia a les Terres de l’Ebre la campanya de vacunació antigripal que cada any impulsa l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquest 2020, el període de més vulnerabilitat per contraure la grip coincideix amb la pandèmia del coronavirus, i això preocupa al personal sanitari.

La campanya s’adreça especialment a les persones amb alt risc de complicacions respiratòries i a majors de 65 anys, un dels col·lectius més vulnerables. Enguany, però, els objectius són els d’ampliar les cobertures de vacunació a un grup més nombrós de gent, i així evitar la sobresaturació dels centres d’atenció primària en cas de contraure el virus a causa del col·lapse del sector, causat per la segona onada de rebots de covid-19.

A causa de la pandèmia sanitària, els punts de vacunació s’han dispersat també fora dels centres d’atenció primària per tal d’evitar cues innecessàries. Per vacunar-se, cal demanar cita prèvia via telefònica trucant al CAP habitual o bé entrant al web de l’Institut Català de la Salut.

Aquest és el reportatge que ha emès el Canal Terres de l’Ebre.

 

Autor: