La cantautora i activista Montse Castellà va estar al punt de mira de la Policia Nacional arran de la seua participació en el tall de l’AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre de l’any passat. Segons ha explicat el periodista d’El Món.cat Quico Sallés la Brigada d’Informació del CNP va incloure a Castellà i tres persones més en un informe que es va entregar al jutjat d’instrucció número 3 de Girona amb la intenció que se les processés per terrorisme.

La Policia fa servir un tuit recent de Castellà on, repiulant un vídeo del concert que va donar en ple tall, s’identifica com “la noia que canta”. A partir d’aquí, els policies assumeixen que Castellà i altres persones que comenten el tuit recordant que també hi eren aquell dia s’estan “inculpant”.

Malgrat els suposats indicis aportats per la Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia, el jutge de Girona ha decidit no iniciar cap investigació al considerar que una autoinculpació no és suficient indici de criminalitat.

Per la tortosina, aquest informe de la Policia Nacional és un “intent de desprestigiar i atemorir”. “El que fan és una persecució ideològica, intenten agafar persones completament anònimes o persones que donen la cara per la causa i es van guardant bales a la recambra per treure-les quan a ells els interessa”. Montse Castellà, que està a punt d’enregistrar un nou disc, celebra que malgrat que “la justícia està podrida” i hi ha jutges “que tomben intents de criminalització”. “Jo seguiré defensant les causes que considero justes, siga el riu, siguen els trens, siga la independència”, assegura Castellà.

Periodista.