Un total de vint residents de medicina, infermeria i biologia s’han incorporat als diferents centres, unitats i serveis acreditats per a la docència en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre.

A la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa-Terres de l’Ebre s’han ocupat les deu places que s’oferien a la convocatòria MIR.

Pel que fa a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, hi han arribat set residents assignats a les especialitats d’Anàlisis Clíniques, Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Interna, Pediatria, Radiodiagnòstic, i Obstetrícia i Ginecologia.

Així mateix, a la Unitat Docent Multidisciplinària d’Obstetrícia i Ginecologia s’han incorporat un infermer i dues infermeres residents per a obtenir l’especialitat de llevadors.

Això representa que s’han cobert totes les places que, mitjançant la convocatòria anual de formació especialitzada, el Ministeri de Sanitat oferia el 2020 per a les unitats docents de l’ICS al territori.

Actualment els futurs especialistes estan seguint les sessions de formació inicial d’acollida: Coneixements clínics generals bàsics per a l’assistència, perquè es puguin integrar plenament a l’activitat diària dels centres. Aquestes sessions són presencials per al docent i una part dels alumnes, i l’altra part s’hi connecta simultàniament mitjançant la plataforma Jitsi Meet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.