L’abocador comarcal de la Ribera d’Ebre, a Tivissa, i també l’abocador de Riba-roja d’Ebre són possibles destinacions per les deixalles procedents del dipòsit controlat de Vacamorta, al Baix Empordà. Els ajuntaments de les poblacions afectades tenen opinions divergents respecte a l’arribada de les escombraries al territori. Mentre que Tivissa s’hi oposa, a Riba-roja no els hi importa rebre-les. L’Agència de Residus de Catalunya és qui decidirà en els propers dies la destinació final de la brossa.

L’Ajuntament de Tivissa s’oposa a què les deixalles procedents del buidatge de l’abocador de Vacamorta acabin a l’abocador comarcal de la Ribera d’Ebre. Segons el regidor de Medi Ambient del municipi, Eduard Cavallé, aquest fet escurçaria la vida del dipòsit controlat, que ara mateix és de cinc anys. Tot i ser conscient que l’arribada de les deixalles comportaria un ingrés potent a les arques municipals, Cavallé creu que la solució és que romanguin en territori gironí.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, veu positivament el trasllat de les deixalles al seu municipi. L’objectiu, segons explica, és omplir l’abocador per generar nous llocs de feina i invertir els diners procedents de la gestió amb els ribarojans i ribarojanes mentre es compleixi la llei en la gestió del recinte.

L’abocador de Vacamorta, amb 3.000 tones de residus, ocuparia només una petita part de l’emplaçament total de l’abocador de Riba-roja, de 130 hectàrees, i és en aquest sentit que Suárez no s’amoïna per la vida útil del mateix. Sí que ho fa Cavallé, qui s’oposa, com ha defensat en els últims mesos el seu grup municipal, a quadruplicar l’abocador de Tivissa.

Aquest és el reportatge que ha emès el Canal Terres de l’Ebre.

 

Autor: