L’Oficina de Turisme de la Ràpita ha presentat l’èxit de l’Estació Nàutica com a model de cooperació publicoprivada al Congrés Europeu d’Oficines de Turisme ECM TIC Expert Meeting de l’European Cities Marketing. Juntament amb l’Oficina de Turisme de la Ràpita, al congrés hi han assistit participants de ciutats europees com Amsterdam, Atenes, Praga o Hèlsinki. Al seu torn, Jordi López, coordinador de l’Oficina de Turisme i de l’Estació Nàutica de la Ràpita, ha mostrat el pla de competitivitat realitzat els darrers anys per posar en marxa un sistema de captació d’expectatives dels viatgers que ha permès establir les principals línies d’innovació turística.

Al moment de la conferència, López ha destacat la importància de conèixer les expectatives dels visitants, la qual cosa ha permès a l’Oficina de Turisme de la Ràpita “incrementar la competitivitat de les empreses, complir les expectatives dels visitants creant vincles emocionals amb la destinació, dibuixar línies d’innovació i treballar en objectius comuns; i a la vegada, desenvolupar productes atractius i promocionar-los de manera més eficient”.

Una de les principals conclusions del congrés ha estat la necessitat de digitalitzar les oficines de turisme i des de l’Oficina de Turisme de la Ràpita s’està treballant molt per potenciar la digitalització. Les mesures que s’han dut a terme han sigut la creació d’un canal de Whatsapp de Turisme la Ràpita; la digitalització de la informació en codis QR, els quals permeten accedir a la informació de manera immediata des de qualsevol dispositiu electrònic; i la implementació d’Info Tools, és a dir, d’un sistema que permet enviar la informació personalitzada i al moment al viatger.

D’altra banda, l’Estació Nàutica dde la Ràpita ha creat un landing page per a la comercialització en línia d’experiències turístiques i la compra tipus regal d’aquestes experiències, una iniciativa molt present en aquests temps de pandèmia en què es recomanen els regals que no són físics.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.