El primer secretari del PSC a les Terres de l’Ebre, Manel De la Vega, ha exigit a la Generalitat la “reactivació urgent” del Pla estratègic de les Terres de l’Ebre davant “l’abandonament total de l’obra de Govern” al territori “que arrosseguem des de fa anys”.

Segons els socialistes, el Pla estratègic de les Terres de l’Ebre redactat per la URV, amb la col·laboració dels agents socials i econòmics, “és el full de ruta necessari per al desenvolupament econòmic del territori en els pròxims anys, és una eina imprescindible per generar nova activitat econòmica i dinamitzar la creació de treball al nostre territori”.

“Si això era important quan es va fer, i que la Generalitat ha volgut enterrar en un calaix, ara ja és vital donat el context actual provocat per la pandèmia. Una de les grans virtuts del pla estratègic era el consens que va permetre que institucions, administracions públiques i societat civil sumessin esforços i anessin a una en els temes cabdals. Un consens, precisament, que ha estat una de les víctimes del processisme d’aquests darrers anys”, ha afirmat De la Vega.

El primer secretari del PSC ha alertat que “amb els governs independentistes, les Terres de l’Ebre han anat a menys. A menys, literalment, en totes les polítiques socials que depenen de la Generalitat. Les retallades en salut han suposat en aquests últims deu anys un 27% menys, amb la conseqüent pèrdua de metges especialistes i altre personal sanitari. En educació un 12 % menys i en inversions i infraestructures no s’ha fet res destacable”.

En aquest sentit, Manel De la Vega ha afirmat que “si el PSC guanya les eleccions i podem formar Govern tornarem a impulsar el Pla estratègic de les Terres de l’Ebre”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.