La presidenta de Catalunya en Comú Podem, al Parlament, Jéssica Albiach, s’ha reunit aquest divendres al matí amb representants sindicals de Terres de l’Ebre i de la Plataforma Trens Dignes, per conèixer les problemàtiques i demandes del teixit econòmic ebrenc i els dèficits d’infraestructures de la zona.

Albiach s’ha compromès a “batallar” perquè els pressupostos generals de l’Estat incloguin infraestructures “que són necessàries per a la capil·laritat del territori i per evitar i revertir el despoblament”, com és l’estació intermodal de l’Aldea. També ha demanat que es tregui del calaix el Pla Estratègic Econòmic de les Terres de l’Ebre; que s’assoleixi la diversificació de la indústria agroalimentària, a través d’empreses de processament; o que la Generalitat faci arribar la fibra òptica a tot el territori. “Això afavoriria que molta gent pugui vindre a teletreballar i ara és un obstacle”, ha subratllat.

Finalment, Albiach ha demanat que es revisin els protocols a Padesa i s’intensifiquin les inspeccions, després del brot amb més de 200 treballadors positius per covid. També ha reclamat que s’incrementin les inspeccions de treball durant la campanya dels cítrics per detectar els casos de jornalers que treballen en règim de semiesclavitud.

Aquest divendres a la tarda també té previst reunir-se amb agents socials i econòmics de la Terra Alta. “Venim sovint però volíem prendre el pols ara, després del sotrac de la covid, en quatre comarques especialment castigades per les administracions i on sabem que la crisi del 2008 ja va suposar un fort impacte”, ha apuntat.

D’altra banda, Jéssica Albiach, ha assegurat que l’anunci de Torrent que situa les eleccions catalanes el 14F és la constatació que “la suposada unitat de l’independentisme no existeix”, ja que la portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, se n’han assabentat pels mitjans de comunicació. Albiach ha rebutjat que es plantegin els comicis com un nou plebiscit i ha demanat que obrin “una nova etapa” de reconstrucció social i diversificació econòmica. “També s’ha de tenir clar que la solució del conflicte que tenim amb Espanya s’ha de resoldre a través de la taula de negociació i les vies polítiques i ha d’acabar amb un acord votat pels catalans i catalanes”, ha dit.

Autor: