El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat una moció, que es debatrà en el pròxim ple ordinari, en què reclama a l’Ajuntament la instal·lació de més aparcaments de bicicletes al municipi i la renovació dels que hi ha actualment. “Des de l’administració local s’ha de facilitar als veïns i veïnes que aposten per un mitjà de transport sostenible com és la bicicleta i, per això, cal que els usuaris es sentin més segurs i evidentment que disposen d’un lloc adequat on deixar-la”, ha explicat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

“Amb uns aparcaments ben fets i situats en espais estratègics, la ciutadania ben segur que s’animaria a fer servir més la bici”, ha dit Faura. En aquest sentit, el grup d’Esquerra incorpora a la moció la proposta del col·lectiu Me Moc en Bici que planteja una quinzena de punts prioritaris per instal·lar aparcaments de bicis o renovar els actuals. Concretament es farien aparcaments als següents espais: plaça Paiolet, prop de la biblioteca Marcel·lí Domingo, teatre auditori Felip Pedrell, zona del mercat municipal, plaça d’Espanya, plaça Alfons XII, carrer Cervantes, carrer Ernest Hemingway, Museu de Tortosa, plaça Immaculada, CAP Ferreries, parc Lluís Companys, rambla Catalunya, plaça 1 d’Octubre, plaça Francesc Macià i passeig de l’Ebre.

El grup municipal d’Esquerra proposa que el model d’aparcament sigui en forma d’U invertida, de manera que els usuaris puguen lligar les bicicletes amb la barra i no amb la roda i evitar així el trencament de rodes. També es demana que alguns dels aparcaments es situen davant dels passos de vianants, ja que així es contribueix a millorar la visibilitat i seguretat dels vianants en travessar els carrers.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra ha proposat al govern local l’aprovació d’una ordenança que fomente les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica.  “Vivim en un dels territoris més amenaçats pel canvi climàtic, és necessari un nou model energètic més democràtic que ens permeti reduir les emissions de gasos contaminants”, ha assenyalat el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Tortosa.

L’ordenança preveu una bonificació de fins al 95% del cost de la instal·lació del sostre fotovoltaic d’autoconsum, pel que fa a l’impost d’obres; i sempre que compleixi els requisits mínims de potència, es farà una exempció del 50% de l’IBI durant cinc anys. Respecte a l’IAE està prevista també la seva bonificació parcial amb uns determinats topalls

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.