El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha demanat a l’equip de govern que elabori un pla municipal per lluitar de forma més eficaç contra l’ocupació il·legal d’habitatges. Així ho reclama una moció presentada per Cs i que es debatrà al proper plenari municipal. El portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, ha explicat que “durant els últims mesos aquestes pràctiques delictives han augmentat i es concentren sobretot en determinades zones de la ciutat”. “Es tracta d’un fenomen que genera inseguretat, vulnerabilitat i injustícia als propietaris afectats i cal que l’Ajuntament hi actuï abans que les ocupacions vagin a més”, ha destacat.

Albacar ha detallat que, entre les mesures concretes proposades per Cs, s’inclouen “l’assessorament i orientació jurídica als afectats per les ocupacions perquè puguin recuperar casa seva i l’elaboració d’un cens d’habitatges en què s’indiqui si el tipus d’ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa”. El document també aposta per “mantenir una estreta col·laboració amb les associacions veïnals, ja que elles són qui millor coneixen la realitat dels seus barris”.

D’altra banda, Cs ha presentat una altra moció en què demana “un pla director de manteniment de voreres, calçades i senyalització horitzontal”. “A més de millorar l’estat dels carrers de la ciutat, també s’ha de revisar la senyalització horitzontal i suprimir les barreres arquitectòniques al més aviat possible per garantir l’accessibilitat universal”, segons Albacar. Entre les accions incloses també hi ha “repintar els passos de vianants, una acció que afavoriria la seguretat perquè molts estan gairebé esborrats”, ha finalitzat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.