A l’anterior article em preguntava això, i també voldria que més persones s´ho pregunten. Recordo que Unamuno deia: “me duele España” després del desastre de 1898 i un altre autor de la mateixa generació literària, Machado, buscava l´ànima d’España a la seua obra Campos de Castilla i li fa pena l’España de llavors, sumida en la decadència i escriu que la regeneració ha de venir del poble i no dels “señoritos provincianos”; Machado creia en el futur per arribar a una España regenerada. I avui España està pitjor, m’agradaria saber què diria Machado…; continuo pensant que España ha de centrar-se en la seua ànima, Castilla, i deixar d’intentar sotmetre altres pobles com Euskadi i Catalunya, per ser ella mateixa, però suposo que porta a l’ADN l’instint de sotmetre, com ja va demostrar al continent americà amb un dels majors genocidis de la història, pel qual mai ningú ha demanat perdó, encara que potser ho farà Carrizosa …

I a més dels fets que vaig desgranar a la part 1, n’hi ha més: el TS, del que parlava a la part 1, és el mateix que va fallar que les despeses de les hipoteques (actes jurídics documentats) les havien de pagar les entitats bancàries i, 48 hores després, miraculosament (voldria sentir algun dia les converses que van dur al canvi), va rectificar i va dir que, com sempre, les havíem de pagar els usuaris. A DEUTERONOMIO 1:16 diu: “ Y entonces mandé a vuestros jueces diciendo: oíd entre vuestros hermanos y juzgad justamente entre el hombre y su hermano y el extranjero. No hagáis distinción de persona en el juicio; así al pequeño como al grande oiréis … “

Del ciutadà JUAN CARLOS I podria escriure llibres, però ja ho farà altra gent, jo ho resumiré tot lo que pugue: un rei entronitzat pel dictador Franco, amb 40 anys de regnat, i no content amb això (quan Franco el va portar va arribar bastant pelat, i ara té una fortuna molt considerable, que no crec que hagi sortit del sou, prou generós, de rei… ) suposadament arriba a totes les porqueries econòmiques que surten a tota la premsa mundial, que són investigades a Suïssa, esbombades per Korina i que a España, jo apostaría, quedaran en no res, com ja es va anticipant a la Mesa del Congreso de los Diputados del Reino de España…

Ara, això sí, un rei que ha acabat sol, com un mussol, ni la dona l´ha acompanyat, a un règim autocràtic musulmà, on no es respecten el drets humans (mira, en això no ha canviat massa de situació …) i que no té relacions amb Suïssa, per si de cas, penso que ja és un bon càstig.

També tenim el tema de les IMMATRICULACIONS de l´església catòlica, que des de 1946 fins el 2015 ha registrat al seu nom 3.722 immobles (cases, capelles, finques …) a Catalunya sense cap títol que n´acredite la seua propietat, tan sols amb un certificat d’un bisbe dient que el bé li pertany, amparant-se en una llei franquista; i això ho fa l´església catòlica, que va impulsar la Santa Inquisición, que ha encobert casos de pederàstia durant centenars d´anys, que s´ha inventat una doctrina, que ha oblidat completament la paraula de Déu, que no paga impostos, i que té una sala al Vaticà dedicada a Satanàs i tots els seus llocs de culte amb imatges, que Déu prohibeix als seus manaments i diu que ni les fabricaràs ni t´inclinaràs davant d´elles; una església que a la Bíblia és denominada com la “gran ramera”. I el Gobierno fa alguna cosa? I el TS fa alguna cosa?

De tant en tant, malgrat la “màquina de l´odi”, surt alguna notícia assenayada i positiva, com la de la titular del jutjat de vigilància penitenciària 5 de Catalunya que concedeix 2 permisos a Cuixart, en contra de l´opinió del fiscal (recordo que a España tota la fiscalia depèn del Gobierno), que diu que no es penedeix (el coneixen el penediment al reino de España?) i la jutgessa li recorda que la normativa penitenciària no imposa l´obligació de penedir-se ni de que es declare culpable i que no hi ha programes de rehabilitació per sedició…  Pos ja vorem com acaba, però els antecedents no són massa bons.

Pel que fa a les decisions de la JUSTÍCIA EUROPEA, la darrera ha estat la belga, que ha denegat l´extradició de l´exconseller Lluïs Puig, perquè el TS és incompetent per extarditar-lo i jutjar-lo, i en conseqüència el judici de l´1- O no s´hauria d´haver fet, però em temo que passarà com en el cas d´Otegui…

Ah! I també tenim les declaracions d´Iceta el dia 9 d´agost (al PSC sempre has de fer lo que et manen, com jo mateix vaig poder comprovar personalmet) a les que diu que de 1978 a 2020 han estat els millors 42 anys dels darrers 3 segles, quan li van preguntar sobre les cosetes del ciutadà Juan Carlos I; clar, sí, estem millor que quan no teníem llum elèctrica (encara que en alguns aspectes hem perdut, com en les hores de dormir), que quan les dones no podien votar, que quan la famosa església catòlica tenia quasi tota España, que quan no teníem aigua corrent o havíem d´anar en carro, en fi, és una declaració que jo qualifico de ridícula.

I ara tenim damunt el nou curs escolar amb ràtios que portaran al tancament en menys d´un mes, demostrant que l´ensenyament continua sent un sector pitjor que a països considerats tercermundistes.

Per tant, on va España? Qui mana a España?

El gran Gobierno de España administra lo que li donen Alemanya i Holanda entre d´altres (països protestants, curiosament… ) baix les seues condicions; la monarquia borbònica ofereix una imatge de cova de Alí Babá; l´església catòlica fa lo que li dona la gana i ningú li diu res, perquè la cúpula judicial està molt centrada en defensar la unitat d´España; i és qui mana realment de fronteres endins, ja que diu com s´aplica el confinament, qui ha de pagar els impostos de les hipoteques, de què es pot parlar a un Parlament, com exemples inacceptables. Així que acabo proposant que el Reino de España es converteixi en una Teocràcia judicial (una cosa semblant a Iran) i que liquiden tots els parlaments i senats i que governen ja definitivament els jutges, pos com a mínim sortirà més barat.

Si no els agrada, que comencen a respectar els drets humans i els civils, que permetin votar, com a les veritables democràcies (Anglaterra, una antiga potència colonial com España, va permetre un referèndum a Escòcia, i va fer campanya pel no i va guanyar …)i que busquen on està la essència d’España (segur que no hi és ni a Euskadi ni a Catalunya). I recordo un versicle de la Bíblia als jutges que es creuen omnipotents, Santiago 2:13 : “Porque juicio sin misericordia se hará con aquel que no hiciere misericordia; y la misericordia triunfa sobre el juicio”.

Professor de secundària.