Per cinquè any consecutiu l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) organitza les jornades de divulgació científica ‘Science Needs You!’ a Figueres, enguany amb el tema ‘COVID-19’: reflexions per al futur’. La jornada d’enguany es podrà seguir de forma presencial el dissabte 26 de setembre entre les 9.30 hores i les 14 hores a l’Auditori dels Caputxins (carrer del Rec Arnau, 8, Figueres), però també de forma virtual a través del Canal de YouTube de l’ACDIC; i en projecció pública a l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita. Com en anteriors edicions la jornada es distribuirà en dos blocs, un primer amb diverses conferències amb científics de primera línia i un segon amb un taula rodona de debat.

Pel que fa a les conferències i participants es comptarà amb: El Dr. Quique Bassat, investigador ICREA a l’Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona, que és doctorat en Medicina, epidemiòleg i pediatra, i que oferirà la xerrada La Covid-19; un repte epidemiològic per a la Salut Pública mundial: perspectives de futur i l’afectació als nens. El Dr. Richard Elelman, investigador i responsable de l’Àrea Política de l’EURECAT –Centre Tecnològic de Catalunya-, que també és doctor en Ciències Polítiques, amb la conferència ‘Quines noves organitzacions socials i polítiques s’albiren al món post-Covid-19?’. La Dra. Àngels Morales Lozano, directora assistencial a la Fundació Salut Empordà, i la Dra. Maria José Rallo Moya, directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb les conferències simultànies: ‘L’impacte de la Covid-19 a l’assistència sanitària de proximitat’; ‘els protagonistes al peu el canó: els casos dels Hospitals de Figueres i de Tortosa’.

En acabar les conferències, i com en anys anteriors, es durà a terme la Taula Rodona Covid-19: reflexions i propostes per al futur amb la presència dels conferenciants anteriorment citats que estaran moderats pel periodista de la Cadena SER Sergi Caballero.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.