El ple de l’ajuntament de Deltebre té previst aprovar aquest dimecres el reglament d’habitatges desocupats que té com a objectiu fomentar la incorporació de nous habitatges al mercat de lloguer del municipi i així ampliar el parc de lloguer.

El cens elaborat per l’Ajuntament contempla que, a hores d’ara, a Deltebre hi ha al voltant de 700 habitatges desocupats, una dada que s’haurà d’acabar de validar amb confecció del registre municipal d’habitatges desocupats que inclou el reglament. Aquesta és una mesura destinada als grans tenidors, i per a facilitar la incorporació d’aquests immobles al mercat de lloguer, es cobrarà un IBI recàrrec del 50%, ha explicat en roda de premsa la tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, en el transcurs de la roda de premsa.

Un dels altres punts que es debatrà en el plenari serà l’ampliació de les bases de l’EuroDelta. La regidora de Servei a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que “volem efectuar aquesta ampliació per també donar cabuda a les famílies que estiguin patint inestabilitat laboral i econòmica, i així complementar la resta d’ajuts que l’Ajuntament de Deltebre posa a la seva disposició”. Per a poder accedir a l’EuroDelta es multiplicarà la renda de suficiència de Catalunya per 2, per tal que així més persones puguin fer ús de la moneda.

En aquest sentit, en el cas que es compleixi amb el barems econòmics, l’import d’EuroDeltes vindrà determinat pels membres de la unitat familiar amb mínims de 120€ trimestrals fins a arribar a màxims de 300€ trimestrals. Durant aquests mesos s’ha estat treballant per confeccionar la xarxa de comerç de l’EuroDelta, la qual a hores d’ara ja contempla més de 70 adhesions d’establiments locals i de proximitat.

El plenari també portarà a aprovació el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Deltebre, que contempla diferents accions a dur a terme a nivell intern fins al 2022 “amb l’objectiu de seguir caminant i avançant sempre en criteris d’igualtat de gènere”, com ha detallat la regidora de Foment Cultural, i Igualtat i Gènere. Cal esmentar que aquest Pla complementa a Pla Local de la Dona que l’Ajuntament de Deltebre ja està impulsant.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.