El grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya exigeix la retirada del projecte del complex Hard Rock (anteriorment BCN World) perquè suposa seguir apostant per un model productiu i turístic esgotat i insostenible. Segons aquesta formació, l’operació de Hard Rock, a més, allunyaria la possibilitat de revertir en un futur proper el minitransvasament d’aigua de l’Ebre a Tarragona, atès que amb la posada en marxa d’aquest complex turístic gegantí la demanda d’aigua seria encara més elevada.“No hi ha una aposta per part del govern català de canviar el model turístic del Camp de Tarragona ni cap intenció de revertir el minitransvasament”, denuncia el diputat del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem David Cid.

Cid ha recordat que actualment la concessió del minitransvasament és de 94 hectòmetres cúbics anuals, molts més, per exemple, que els 4,99 hectòmetres cúbics del transvasament aprovat a l’agost cap a Santander i que compta amb el rebuig de Catalunya En Comú Podem. Per tot plegat, el diputat emplaça totes les forces polítiques ebrenques a sumar-se a la petició de retirada del projecte del complex Hard Rock.

Ara fa uns dies es va fer públic que l’Institut Català del Sòl (Incasol) té la intenció d’avançar el 80 per cent dels 120 milions d’euros per a la compra dels terrenys del Hard Rock Entertainment World, que inclou més de 1.000 màquines escurabutxaques, 100 taules de joc i dos hotels amb una sala de concerts per a 15.000 persones. Davant d’aquest anunci, Catalunya en Comú Podem ja ha exigit la retirada del projecte. “És un projecte completament insostenible des del punt de vista social i mediambiental i, a sobre, el govern hi farà de prestamista; és el món a l’inrevés, amb la Generalitat fent de banc per a comprar els terrenys que són d’un banc”, lamenta el diputat David Cid.

Cid ha denunciat que el govern català “va mentir” en seu parlamentària, perquè es va assegurar que no hi hauria ni un euro d’inversió pública per al BCN World. “Però a l’hora de la veritat ara sabem que l’Incasol avançarà una gran quantitat de milions que trigarem a recuperar fins el 2022. I amb un marge de 10 anys a favor de Hard Rock durant els quals tindrà l’opció de desdir-se i obligar la Generalitat a recomprar-li els terrenys”, ha afegit.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.