El periodista Jaume Borja serà l’encarregat enguany de pronunciar la conferència de l’11 de setembre de l’EMD de Jesús, segons ha anunciat aquest dimarts aquesta institució. L’acte es podrà seguir aquest dijous, dia 10, a partir de les 20 hores a través del canal de Youtube “Anims i avant”

La situació actual, que segueix marcada per la COVID-19, ha fet que l’equip de govern busqués una solució alternativa que permetés celebrar l’11 de setembre, i que el poble de Jesús pogués tindré conferència institucional un any més.

Per a aquest singular any 2020, s’ha fet l’encàrrec al jove periodista jesusenc Jaume Borja Ferrando. Borja, des de sempre molt vinculat a Jesús, té una trajectòria àmplia en el món de la comunicació, que va començar en l’àmbit de la televisió local en mitjans com Canal Terres de l’Ebre i que ara desenvolupa a Cuatro després d’haver passat per televisions com TV3 o TVE i per ràdios com Ràdio Flaixbac.

Espill és el títol que Borja ha preparat per enguany i que amaga una sèrie de mirades que ell descriu d’aquest manera: “Quan busques aquesta paraula tan nostra al diccionari hi trobes la següent definició: ‘Superfície llisa i molt reflectora que, per reflexió dels rajos de llum, dona imatges clares dels objectes’. Precisament per definir-nos millor i saber realment com som, diverses persones que no són de Jesús però hi estan molt connectades seran els reflexos necessaris per gaudir del nostre espill. A través de la seua llum, podrem veure’ns millor i descobrir-nos fins i tot una mica més”.

Des de l’EMD de Jesús es convida tothom a seguir l’acte en directe a través d’aquest enllaç. En acabar l’acte, hi haurà actuació virtual de la Banda de Música Manel Martines i Solà.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.