L’Ajuntament de Benifallet s’introdueix al món dels pressupostos participatius aquest 2020 i ho fa amb una acció participativa dirigida als nens i nenes de Primària de l’escola de Benifallet. Aquesta setmana, durant tres dies, s’han fet reunions informatives amb els nens i nenes i un progenitor per explicar-los en què consisteix aquesta acció d’enguany i enfocar-los de cara el procés de l’any vinent. Els nens tenen 2.000 punts per invertir al municipi i poden fer-ho a través de gronxadors, taules de joc, panells, espais de joc, aparcaments de bicicletes. L’acció va destinada als xiquets i xiquetes d’entre 4 i 13 anys, amb la intenció que tingui continuïtat amb el temps i que es vagi ampliant la franja d’edat dels ciutadans que hi participen, així com la quantitat destinada.

Aquesta serà la porta d’entrada al Procés Participatiu que es té previst fer amb els pressupostos municipals de 2021, ja amb més pressupost i havent parlat amb els nens i nenes de què suposa aquest tipus de participació. L’equip de govern aposta per incrementar la participació infantil com a ciutadania activa. “El repte, com a poble, és avançar de manera compromesa en l’impuls de formes diverses i variades de la participació infantil amb i des dels infants”, remarca el govern municipal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.