El grup municipal de Movem Tortosa ha reclamat a l’Ajuntament que les matrícules per als cursos del complex esportiu municipal Win es puguin fer via telemàtica per tal de facilitar els tràmits a la ciutadania i evitar desplaçaments innecessaris tenint en compte sobretot la situació generada per la pandèmia del Covid-19, que fa aconsellable reduir la realització de tràmits presencials.

Segons ha explicat Movem, el període de matriculació s’ha obert aquest dilluns i només es permet fer el tràmit de matrícula de forma presencial, i en molts casos només un dia en concret, assignat segons l’edat de l’usuari o usuària. Així, per exemple, aquest dilluns 31 d’agost s’han de matricular entre les 8 i les 20 hores els menors de 0 a 2 anys; dimarts els xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys; i així successivament. En el cas del cursets de pàdel del complex Win a Jesús no hi ha restriccions de dies per edat en les matriculacions, però igualment s’han de fer de forma presencial.

Movem assegura, en una nota de premsa que ha fet pública, que aquest sistema ha generat queixes ciutadanes, atès que la matriculació presencial va comportar l’any passat que moltes persones haguessin de fer llargues cues per poder formalitzar la inscripció. I enguany també ha hagut problemes amb les matriculacions als cursets d’estiu. L’any passat es van al·legar problemes informàtics per no permetre la inscripció telemàtica.

Per tot plegat, el regidor de Movem Tortosa Francesc Vallespí va demanar divendres passat en la reunió de la comissió informativa de l’àrea de Servei a les Persones de l’Ajuntament que es corregís la situació, però una vegada més el govern municipal va excusar-se en l’existència de problemes informàtics per no facilitar la via telemàtica. Davant esta situació, el regidor Francesc Valespí ha afirmat que “no entenem com en l’actual situació de Covid, i tenint en compte que els problemes ja s’arrosseguen des de l’any passat, a hores d’ara es torni a repetir la mateixa situació sense que ningú hagi resolt la qüestió informàtica“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.