Joan Pere Gómez Comes ha abandonat la direcció del PDeCAT. El responsable de l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre ha anunciat la decisió a l’executiva del partit, reunida aquest dilluns, i s’ha donat de baixa del partit.   Gómez Comes ha pres la decisió després que el partit portés JxCat als tribunals pel control de les sigles. L’aleshores vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, Lourdes Ciuró i Francina Vila ja van plegar al juliol per discrepàncies amb el president de la formació, David Bonvehí. Amb la baixa de Gómez l’executiva es redueix a la meitat en dos anys.

El propi Gómez ha anunciat la seva decisió a través de twitter després de la reunió semi-telemàtica d’aquest dilluns, que ha començat a les 10.30 i ha acabat a les 12 hores. La baixa de Gómez arriba l’endemà que els regidors i regidores de l’àmbit metropolità de JxCat amb carnet del PDeCAT decidissin estripar-lo, tal com va avançar l’ACN. Dissabte s’han donat de baixa els electes al Senat, així com l’exconseller de Cultura a “l’exili”, Lluís Puig.

 

El pols amb JxCat és total. Bonvehí ha portat JxCat als tribunals pel control de les sigles, en una maniobra que les dues parts veuen com “definitiva” per dinamitar qualsevol opció per un acord ‘in extremis’. Així, la situació a hores d’ara encamina el PDeCAT a presentar-se en solitari a les eleccions. La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, és la més ben situada per ser la cap de llista, si bé s’ha de presentar a unes primàries. El partit assegura que està “a punt” per afrontar aquest escenari. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, també sona com a candidat.

Dels 30 membres de la direcció escollits el 22 de juliol de 2018 -l’executiva que substituïa l’equip comandat per Marta Pascal-, només en queden 18: el propi Bonvehí, a més de Ferran Bel, Montserrat Candini, Marc Castells, Vanessa Farré, Lluís Soler, Lluís Font, Xavier Fonollosa, Josep Tarín, David Font, Genís Boadella, Lluís Guinó, Marc Solsona, Albert Piñeira, Susanna Rivero, Pere Soler, Carles Agustí i, de moment, Nadal.

El partit preveu reorganitzar l’executiva les properes setmanes, però sense presses -segons fonts de la direcció-, ja que considera que les responsabilitats més rellevants estan cobertes.

Autor: