Movem Terres de l’Ebre portarà als consells comarcals i ajuntaments de les Terres de l’Ebre on té representació una moció que reclama que s’investiguin els presumptes negocis il·lícits que el rei emèrit Joan Carles I va mantenir durant el seu mandat i després de la seua abdicació en favor del seu fill Felip VI. En concret, la moció insta el Congrés a iniciar una investigació “sobre les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i l’Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyoles i els seus efectes sobre l’erari públic, mitjançant una comissió parlamentària, que permeti esclarir les possibles responsabilitats polítiques”.

Movem considera imprescindible que el Congrés “mogui fitxa” atès que fa temps que “assistim a un degoteig continuat d’informacions que relacionen la monarquia espanyola, i especialment Joan Carles I, amb trames de corrupció i enriquiment il·lícit”. “Aquestes són informacions que, a banda de qüestionar encara més la institució monàrquica, són intolerables en l’actual context de crisi econòmica, en què milers de famílies fan equilibris per arribar a final de mes”, assenyala el coordinador de Movem Terres de l’Ebre, Jordi Jordan.  A banda, en la moció es rebutja l’ús de la inviolabilitat de la figura del rei com a excusa per a no investigar els fets il·lícits de caràcter greu presumptament comesos pel rei emèrit.

“Com a força republicana i progressista que som, Movem Terres de l’Ebre demanem la màxima transparència davant uns presumptes fets que són un escàndol aquí i en qualsevol democràcia i que necessiten es faci una investigació profunda de tot el que ha passat”, afirma Jordan. “El nostre compromís amb la lluita contra la corrupció és total i sempre denunciarem les males praxis les faci qui les faci: des del clan Pujol, alguns ajuntaments ebrencs o el mateix rei emèrit”, finalitza.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.