El Departament d’Interior ha renovat la flota de vehicles del Bombers de la Generalitat a les Terres de l’ebre amb la incorporació de 19 noves unitats (263 a tot Catalunya). El Departament d’Interior ha contractat, en modalitat d’arrendament, aquests vehicles destinats a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). Aquesta nova incorporació forma part del segon paquet de tots els vehicles que s’han d’anar incorporant fins a 2021 per renovar la flota del Cos de Bombers de la Generalitat.

En concret en aquest cas, els vehicles que s’han començat a incorporar són lleugers; és a dir unitats destinades a tasques logístiques, operatives, de gestió i de transport de personal i de càrrega. Aquesta n’és la distribució a les Terres de l’Ebre: 2 Unitats de Transport de Personal (UTP) Ford Transit, 2 Unitats de Suport Logístic (USL) Seat Leon, 3 Unitat de Personal i Càrrega Lleugera (UPCL) Volkswagen Caddy, 1 Unitat de Càrrega (UCA) Renault Master, 10 Unitat de Personal i Càrrega de parc (UPC) Toyota Land Cruiser i 1 UPC de comandament (Dacia Duster)

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presentat aquest dimarts els primers mitjans terrestres que es repartiran pels parcs d’arreu de Catalunya. S’ha mostrat satisfet amb l’adquisició d’aquestes unitats, però ha advertit que aquest només és un pas per donar resposta a les llargues reivindicacions del cos. “Aquest canvi no és una llavor d’un estiu, mai més s’ha de tornar a posar en crisi el sistema d’emergències de Catalunya com va passar ara fa dos anys”, ha indicat. Per això ha considerat que “no s’ha de deixar d’invertir mai” en la seguretat i en els Bombers. Miquel Buch ha recordat que quan l’actual equip d’Interior va fer-se càrrec del Departament, ara fa 25 mesos, va trobar-se amb un cos de Bombers, de Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil “en estat crític”.

“El llistat de greuges era enorme“, ha lamentat Buch que ha dit que les principals demandes que els van arribar per part dels Bombers feien referència a la manca d’efectius i d’inversions en infraestructures i l’antiguitat dels vehicles. “Ens vam trobar el sistema d’emergències prou abandonat i amb una pèrdua de confiança en el Govern”, ha assenyalat.

Buch s’ha mostrat satisfet amb les noves adquisicions, però ha remarcat que “tota la feina feta no servirà per res si tothom no té clar que cal capgirar el sistema”. Ha recordat que “els Bombers, els Mossos i Protecció Civil són estructures d’Estat i símbols del país” i ha advertit que l’executiu català ha de ser conscient de la importància d’aquests cossos. “Aquest canvi no és una llavor d’un estiu, mai més s’ha de tornar a posar en crisi el sistema d’emergències de Catalunya”, ha valorat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.