L’Ajuntament de Tortosa és el primer de les Terres de l’Ebre que manifesta de manera oficial el seu rebuig a l’acord de la Junta de Govern de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre de transvasar 4,99 hectòmetres cúbics d’aigues de l’Ebre a Santander. En el ple ordinari de juliol, celebrat aquest dilluns per videoconferència i no exempt de constants interrupcions tècniques per deficiències en les comunicacions, la Corporació ha aprovat per unanimitat dues mocions antitransvasament presentades per Movem i ERC.

Ara l’aprovació o no d’aquest transvasament és damunt la taula del Consell de Ministres.

D’altra banda, Amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, el ple ha aprovat una modificació de crèdit de 185.000 euros, principalment, per fer front al pagament dels interessos de demora en el preu d’expropiació dels terrenys per a la construcció de la piscina i el pavelló esportiu del nucli de Jesús. L’any 2011 els propietaris van recórrer la taxació feta pel consistori i el jurat d’expropiacions de la Generalitat, que valorava la propietat en 175.000 euros. Finalment, el TSJC va elevar aquesta xifra als 867.000 euros, que l’Ajuntament va acabar pagant el 2015.

El ple també ha donat llum verda, amb l’abstenció de l’oposició, a les tarifes per a nous serveis que presentarà a partir d’aquest estiu el complex esportiu municipal WIN, i la modificació de l’ordenança del bon ús de la via i espais públics, per facilitar l’ampliació de terrasses a bars i restaurants. Els establiments que no poden ampliar les terrasses a la vorera situada davant dels respectius establiments per limitacions d’espai ho podran fer ara a la de l’altra banda del carrer.

La Corporació també ha aprovat una moció de Movem per a la constitució d’una comissió municipal específica de les grans obres de la ciutat i una altra d’ERC per millorar i incrementar les places d’autocaravanes al municipi, dues mocions que tindran poc recorregut perquè els dos grups del govern estan en desacord.

 

SEGUIRÀ AMPLIACIÓ

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.