El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha denunciat “la manca de manteniment del parc Teodor González”. “El mobiliari urbà està deteriorat i la situació de degradació es veu especialment al pont del llac petit, la tanca del llac vell o el paviment de tot el passeig de les bicicletes, que dificulta l’aparcament als usuaris”, ha assegurat Albacar. “La situació va empitjorar amb el temporal Glòria de finals de gener i les destrosses que va causar encara són visibles”, ha destacat.

Davant d’aquesta situació, Albacar ha presentat un prec per escrit al proper plenari municipal i que demana “una actuació urgent al parc Teodor González per reparar les destrosses causades pel Glòria i per acabar amb la degradació de l’espai”. Per això, Cs també proposa que “es reposin els arbres morts o arrencats”. Tot plegat, “per aconseguir dignificar una zona central de Tortosa”, segons el portaveu municipal de Cs. “Seria també necessari que es fessin actuacions preventives de manteniment a altres punts del municipi per evitar que es degradin”, ha apuntat.

D’altra banda, arran de les mesures preventives aplicades per evitar nous contagis de coronavirus, Cs també ha demanat per escrit a l’Ajuntament que “les voreres siguin de sentit únic en tots aquells carrers on sigui possible”. Albacar ha explicat que “els vianants passarien per la vorera de la seva dreta i, d’aquesta manera, es podria garantir millor la distància social”. “Es tracta d’una mesura que s’aplicaria sobretot en punts singulars com el pont de l’Estat o l’accés a Remolins per davant de les escales de la catedral, actualment en obres”, segons el portaveu municipal de Cs. “L’Ajuntament hauria de senyalitzar el sentit de les voreres i fer una campanya perquè tots els tortosins circulessin el més a la dreta possible”, ha conclòs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.