El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha avançat aquest dimarts que el conflicte per la transferència dels 6,9 milions d’euros en ajuts estatals pels aiguats de 2018 als ajuntaments ebrencs està “en vies de resolució” i ha situat les desavinences en qüestions tècniques “que s’han de discutir a Madrid”. Pallarès ha centrat el problema en el cas d’Alcanar, que va acreditar danys per més de vuit milions d’euros, la meitat dels quals ha d’aportar el mateix ajuntament.

Pallarés descarta que la manca d’entesa hagi d’obligar a retornar els fons a l’Estat però reclama que es compleixin requisits de certificació de la despesa per efectuar el pagament i que es garanteixin les aportacions dels municipis. Segons apunta, pròximament el Departament de Governació convocarà reunions tècniques i polítiques als municipis afectats per resoldre un problema “econòmic i d’encaix”.

Autor: